INTREABA-MA ORICE !

Ce este bacalaureatul

    Bacalaureatul este un examen care se susține la absolvirea liceului, la mai multe discipline de învățământ. Promovarea Bacalaureatului înseamnă încheierea unui ciclu de pregătire. Promovarea bacalaureatului este necesară pentru admiterea în învățământul superior.
    BACALAUREAT  Examen general cu care se încheie cursurile liceului și după care este permisă intrarea la o facultate; titlu obținut de absolventul unui astfel de examen. 
Absolvent care a trecut examenul de bacalaureat.

La data de 17 martie 1801, printr-un decret dat de Napoleon Bonaparte, „ia naștere” examenul de bacalaureat, punându-se astfel bazele învățământului modern în Franța.


     În România, încă din perioada interbelică, liceul era conceput ca scoală de cultură generală, specializarea urmând să se facă la universitate sau în scoli speciale. Ȋn România, în anul 1925, s-a introdus Bacalaureatul de către Dr. Constantin Angelescu, în calitatea sa de Ministru al Instrucțiunii Publice. La acel moment liceul era foarte dificil de absolvit, Bacalaureatul fiind cu adevărat un examen de maturitate.

     Germania: Abitur (din limba latină: ābitō, ābitere „a pleca”) este examenul final, organizat pentru tinerii adulți din Germania, la încheierea studiilor secundare, de obicei după 12 sau 13 ani de școlarizare. Este echivalentul german albacalaureatului.


    În anul 2010 doar 58,92% dintre cei aproape 22.000 de absolvenți de clasa a XII-a din București au promovat examenul de bacalaureat, ceea ce reprezintă cea mai mică promovabilitate de după 1990. 

     În iulie 2011, mai bine de jumătate din cei peste 200.000 de tineri care au dat examenul de bacalaureat nu au reușit să obțină nota 6, astfel că rata de promovabilitate a ajuns la 45,7%, după contestații, elevii înregistrând cea mai slabă performanță din istoria învățământului.

Ce este bacalaureatul,absolvirea liceului,examenul final, examenul de bacalaureat,
despre bac 2013 forum,despre bac 2013 romana,despre bac matematica 2013,
despre bac 2013,

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...