INTREABA-MA ORICE !

Cum ne pregatim centrala termica pentru iarna

     Atunci cand temperaturile scad aproape de inghet, incep sa apara si problemele la instalatiile sanitare si de incalzire.In acest ghid veti afla cateva sfaturi utile pentru prevenirea problemelor legate de acestea.


    Cea mai buna solutie este sa asigurati mentenanta sistemului de incalzire si sa facetiverificarea tehnica periodica a centralei conform recomandarilor producatorului.

     Prevenirea eventualelor neplaceri cauzate de defectiunea centralelor termice se face prin realizarea reviziei tehnice pentru a verifica starea componentelor din centrala termica sau eventualele depuneri de calcar care pot afecta in timp functionalitatea centralei.

    Verificarea instalatiei este recomandat sa se faca anual de catre o firma specializata, pentru a preveni astfel o factura de incalzire mare si costuri pentru reparatii pe viitor.

     Daca totusi nu doriti sa cheltuiti bani pe revizii sau spalaturi chimice, inainte de inceperea sezonului rece este bine sa faceti o proba la instalatie:
verificati presiunea apei pentru a detecta eventualele pierderi (scurgeri) din instalatie.
verificati filtrele pentru nu fi infundate si daca acestea functioneaza corect, atat cele mecanice cat si cele anticalcar.



      Atentie! Defectarea schimbatorului de caldura din cauza depunerilor de calcar nu face obiectul garantiei centralei de aceea este ideal sa efectuati spalaturi chimice si reviziile la timp, astfel prelungiti durata de viata a centralei si functionarea acesteia in parametri normali.

    Ce efect au depunerile de calcar asupra centralei termice?

     Efectele depunerilor de calcar asupra centralelor termice se pot manifesta prin scaderea randamentului, scaderea debitului de apa calda menajera sau prin cresterea alarmanta a consumului de gaz pe masura ce calcarul continua sa se depuna.

    Sfaturi utile!

     Verificati daca pompa de recirculare functioneaza corect si nu este blocata. Din cauza depunerilor de calcar se intampla deseori ca la inceput de sezon pompele de circulatie, in special cele montate la cazane sa ramana blocate si sa fie necesar un mic ajutor pentru prima pornire.

     Asigurati-va ca sistemele de evacuare a gazelor arse nu sunt infundate sau prezinta alte defectiuni ce ar putea obstructiona evacuarea lor in conditii normale si verificati daca ventilatorul centralei functioneaza.
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...