INTREABA-MA ORICE !

Ce este anemia

   Anemia este o tulburare care apare in momentul in care nivelul hemoglobinei in sange este sub normal. Numeroase persoane sufera de aceasta afectiune, unele fara sa stie si asta le impiedica sa se ingrijeasca corespunzator. Afla in continuare ce simptome are si cum sa te tratezi. 



    Exista mai multe tipuri de anemie, insa cea mai frecventa este deficitul de fier, necesar pentru crearea hemoglobinei. Cand nivelul fierului este scazut organismul nu poate transporta suficient oxigen si posibilitatea aparitiei infectiilor creste, aminteste Digherbs.

     Deficienta de vitamine este cunoscuta sub numele de anemie megaloblastica si este cauzata de lipsa de acid folic sau vitamina B12.

     Simptome

     Persoanele anemice se simt obosite tot timpul, duc lipsa de energie si se simt fara vlaga. Au pielea palida, cu posibile modificari de culoare a buzelor si a unghiilor; obosesc foarte repede; sufera de insomnie; sunt ametite si au mai tot timpul senzatia de greata.

     Boala poate provoca probleme digestive, depresie, dar poate duce si la lipsa apetitului sexual. In plus, anemicii se invinetesc pana si la cea mai mica lovitura.

     Cum si cand sa folosesti urzicile pentru a fi cat mai sanatos

     Cauze

     Principalele cauze ale anemiei sunt cantitatea scazuta de celule rosii din organism sau pierderea de sange din urma unei accidentari, unei sangerari provocate de hemoroizi sau o perioada mare a ciclului menstrual, ceea ce le face pe femei vulnerabile in fata bolii. Si vegetarienii sunt predispusi anemiei din cauza aportului scazut de alimente de origine animala.

     Unele boli cronice, precum artrita reumatoida, cresc riscul de anemie.

     Tratamente naturiste

     Daca iei doua capsule de radacina sau frunze de papadie de doua ori sau adaugi planta proaspata in salata, vei reusi sa asimilezi o cantitate buna fier si iti vei proteja si ficatul.

     Urzica este bogata in fier si poti opta pentru tinctura sau ceai.

     Arpagicul contine multa vitamina C si o cantitate marita de fier, asa ca poti apela cu incredere la el.

    Sa nu uiti de soia, plina de fier si proteine. In cazul in care persoana anemica are probleme cu digestia, soia trebuie consumata sub o forma usoara, precum laptele.sursa
anemia simptome,
anemia tratament,
anemia feripriva simptome,
anemia cauze,
anemiahemolitica,
vitamin b12 anemia,
anemia feripriva,
anemia vitamina c,
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...