INTREABA-MA ORICE !

Cum se face frisca

       Tuturor ne plac prajiturile, si mai ales satisfactia pe care o avem cand cei dragi ne lauda “realizarile”. Pentru ca stim cu totii, cele mai bune prajituri sunt cele facute in casa, cu drag si atentie pentru detalii. Insa oricat de mult ne-am chinui, sunt anumite bunatati care ne ies foarte greu. Pentru ca una dintre ele e frisca, haideti sa aflam impreuna cum se face frisca adevarata!



       In primul rand, aveti nevoie de ingrediente proaspete si de buna calitate si pe cat posibil, naturale. Gospodinele cu experienta recomanda urmatoarele ingrediente: 1/2 kg smantana proaspata, 4 linguri zahar pudra,1 plic zahar vanilat sau o fiola de esenta de vanilie pentru a da o aroma inconfundabila.

        Pentru a fi siguri ca veti obtine o frisca delicioasa, este important sa lasati mai intai smantana la frigider cateva ore, pentru a se raci bine. Apoi, o rasturnati intr-un vas (de exemplu un castron de mixer) si o lasati 10 minute. Incepeti sa bateti frisca la viteza mica si cind observati ca incepe sa creasca, puneti treptat cu lingura zaharul pudra si cel vanilat, iar apoi dati mixerul la o viteza mai mare. Continuati sa bateti pana se ingroasa si devine ca o spuma, iar apoi opriti mixerul si puneti 2 pliculete de intaritor pentru frisca. Cand este gata, dati vasul la frigider pentru o ora.

        Este foarte important sa stiti ca in comert exista o smantana speciala pentru frisca. Se poate gasi la orice supermarket, de obicei in niste sticlute mici de plastic de 0.25, pe care scrie “Smantana pentru frisca”. Trebuie sa fiti foarte atenti, pentru ca aceasta smantana are un termen de valabilitate de doar cateva zile.
retete frisca,frisca din smantana dulce,frisca de casa,frisca hulala,tort frisca,frisca naturala,frisca lichida,frisca engleza,
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...