INTREABA-MA ORICE !

Ce este horoscopul

   HOROSCOPUL in diferitele forme ale sale, raportate la perioade (an, luna, decada) sau la diferite influente regionale cuprinde generalitati despre ZODII sau SEMNE ASTROLOGICE anuale (Chinezesti), lunare (Europene), sau decadale (numite si Druidice-Arborii). Fiecare Zodiac este bazat pe anumite cicluri si o serie de “simboluri” universale : elementele (foc, apa, aer, pamânt, lemn - mai ales in zodiacul Chinezesc), calitatile (cardinal, fix, mutabil) si polaritatile (feminin-masculin sau yin-yang) ,din toate aceste combinatii de elemente rezultand caracteristici proprii fiecarui individ.

    ASTROLOGIA in particular studiaza influentele planetelor asupra personalitatii si vietii individului in momentul nasterii sale. Cele mai importante elemente ale astrologiei natale sunt: zodia natala (zodiacul), zodia ascendenta (ascendentul), casele astrologice, pozitia planetelor in case si zodii, calculate pentru ora si minutul nasterii individului, precum si pentru coordonatele geografice ale locului nasterii sale. Instrumentele de lucru ale astrologiei natale sunt astrograma si horoscopul personal.

       Astrologia (astro-logos : cuvintul astrelor) utilizeaza pozitia astrelor din sistemul nostru solar in raport cu pozitia Pamantului, in ziua de nastere a individului. In al doilea rand, astrologia releva pozitia precisa a individului pe Pamant in momentul nasterii sale. Miscarea Soarelui impreuna cu planetele, in cosmos, se face dintr-un punct de referinta pamantean, pe o banda de circa 17 grade latime, care reprezinta zodiacul, constand intr-un cerc de 360 de impartit in 12 parti a cate 30 de grade fiecare, corespunzator ciclului naturii (ritmul anotimpurilor). Astrologia se bazeaza pe aceste principii de evolutie ale naturii, in analogie cu evolutia omului, deoarece fiecare semn reprezinta o anumita experienta de.

    HOROSCOPUL PERSONAL interpreteaza datele descrise grafic in astrograma natala, pornind de la generalitatile descrise de zodia natala si ascendenta, pana la aspectele individuale formate intre planete pe harta natala a individului.

    SEMNUL ASTROLOGIC NATAL este dat de pozitia Soarelui in cadrul astrogramei individului. Zodiacul traditional sau european, a aparut in Babilon, prezentand caracteristicile generale ale celor 12 zodii inspirate din cele mai reprezentative animale: Berbecul, Taurul, Gemenii, Racul, Leul, Fecioara, Balanta, Scorpionul, Sagetatorul, Capricornul, Varsatorul si Pestii. In functie de pozitia soarelui in momentul nasterii se determina si ZODIA NATALA. Caracteristicile zodiei natale influenteaza purtarea si caracteristicile de comportament ale individului din momentul nasterii sale si pana la sfrsitul vietii. sursa
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...