INTREABA-MA ORICE !

Cum se vopsesc ouale de Paste si Inviere

   De mici suntem obisnuiti sa stam pe langa mama sau bunica in sambata dinaintea Pastelui, cand ele obinsuiesc sa dea culoare si magie oualor de sarbatoare.
   Insa exista cateva trucuri, pe care daca nu le-ai deprins de-a lungul timpului si inca mai ai surprize neplacute cu ouale de Paste, ti le dezvaluim noi.


cumpara oua proaspete! Insa pentru a verifica acesta lucru este bine sa le scufunzi in apa. Cele vechi se vor ridica la suprafata, cele proaspete vor cadea la fund


- dupa ce ai verificat prospetimea oualor, lasa-le 2-3 zile in frigider, inainte de fierbere, pentru ca sa curati mai usor coaja si sa nu fie lipicioase.


- pentru a nu se sparge in timpul fierberii, scoate-le din frigider cu o seara inainte. Este bine sa stea la temperatura camerei minim 4 ore.


- ouale se spala cu apa si detergent si apoi se clatesc cu o solutie din apa si otet in cantitati egale, pentru a se prinde cat mai bine culoarea


- intr-o oala mare, dar putin adanca se pun ouale la fiert intr-un singur strat, in apa rece. Fierbe-le 12-15 minute pentru a fi tari!


- daca nu iti place sa pictezi ouale cu vopsea de la magazin, alege o varianta naturala. Poti obtine oua rosii daca le fierbi in zeama de coaji de ceapa rosie sau in zeama de sfecla. Oua frumos colorate obtii si cu ajutorul morcovilor, portocalei, spanacului si cafelei. Cu siguranta, vei avea cele mai rafinate oua de Paste!


- incearca varianta colorantului alimentar. Mai sanatos decat o vopsea obisnuita, colorantul alimentar poate da o nuanta inedita oualor de Paste. Acestea se lasa cateva ore in apa in care s-au pus cateva picaturi de colorant!

- daca oreferi vopseaua de la magazin, in afara de instructiunile de pe plic, trebuie sa stii ca la aceasta se adauga si otet la fierbere

- dupa ce ai colorat ouale, unge-le cu putin ulei, pentru luciu

- orice varianta ai alege, momentul vopsirii oualor trebuie sa fie unul special , deci lasa copiii sa te ajute sau macar partenerul. 

- pentru niste oua superbe incearca sa le desenezi peste vopsea diverse modele sau chiar sa lipesti poze tematice pe ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...