INTREABA-MA ORICE !

Cum se saruta


    Cu
 Multi dintre voi v-ati imaginat cum trebuie sa decurga sarutul si multi intuiti corect ceea ce se intampla cand te saruti. Dar pentru ca inca nu ati trait experienta aceasta nu sunteti siguri ca ceea ce va imaginati este conform cu realitatea. 
        Ca sa va lamuresc am decis sa va scriu acest articol detaliat. Desi urmeaza o intreaga teorie ce poate ca pare complicata, veti vedea ca practica e mult mai simpla. Daca respecti cateva reguli ca sa fie placut, sarutul se poate petrece oricum pentru ca de fapt nu exista o reteta de urmat.

        Cum poti sa incepi?

        Sarutul poate foarte bine sa inceapa cu un pupic. Un pupic pe obraz sau direct pe buze. Se „aplica” in acelasi mod. Doar locatia difera. Apoi buzele devin mai moi si aplici inca un pupic care poate sa dureze ceva mai mult. E romantic daca e lent. La urmatorul intredeschizi buzele si pupicul e pe cale sa devina sarut in toata regula.

        Daca n-ai facut-o inca, acum e cazul sa inclini capul astfel incat nasul tau sa se aseze de-o parte a nasului partenerului sau partenerei. Nu de alta, dar e greu sa te saruti daca-ti stau doua nasuri in cale!

        Daca buzele se intredeschid si sunt lasate moi, ele se vor umezi usor cu saliva. Sarutul devine umed.

        Ce poti face cu buzele?

        Poti saruta buza inferioara sau pe cea superioara, in orice ordine vrei. Le poti saruta pe amandoua. Poti prinde intre buze una din buzele partenerului si poti trage foarte putin, usurel apoi sa-i dai drumul. Poti chiar sa-i tragi buza in gura ta. Dar atentie, fa-o cu masura sa nu doara. Sarutul trebuie sa fie ceva placut. Ce mai poti face e sa-ti plimbi buzele umede foarte fin peste buzele partenerului/partenerei.


        E momentul in care poate sa intervina limba. Gurile se deschid mai mult si voi va apropiati.

        Ce faci cu limba?

        Poti scoate putin limba si sa-i mangai buzele la exterior dar si pe partea dinauntrul gurii. Buzele raman in contact. Limba iti va patrunde in gura partenerului unde va intalni limba sa. Atunci incepi sa-i magai limba cu a ta. Da, e vorba de o mangaiere intre limbi. Partenerul/a iti va raspunde si va incerca la randu-i sa faca la fel. Atunci iti retragi limba si limba lui/ei iti va patrunde in gura si se va juca cu limba ta.

        Va puteti juca sau mangaia cu varful limbii sau ceva mai profund. Miscarile pot fi haotice, de rotatie, lente, sau ceva mai rapide…de fapt pot fi oricum. Faci ce simti ca-ti vine in momentul acela, dar fii atent/a si la partener/a pentru ca nu te saruti singur/a :)

        Nu exista nu stiu ce miscari secrete. Totul vine de la sine si e foarte simplu. Chiar asa cum scrie aici. Toate cele scrise pana acum nu trebuie sa se petreaca fix in acesta ordine. Acestea sunt doar cateva lucruri pe care le poti face cand te saruti.

        Dinti si muscaturi?

        Dintii intervin in sarut dar fara sa muste si oricum au un rol secundar. Dar daca tot sunt in zona ii poti folosi pentru mangaieri alaturi de buze si limba. Sunt putine persoanele carora le plac muscaturile. Unora le place sa muste, spunand ca o fac din prea multa pasiune dar isi ranesc partenerul. Doar se stie: ce-i prea mult strica, nu? Deci muscaturile nu sunt deloc de dorit.

        Ce sa faci si ce sa nu faci cand te saruti

    - nu tine limba rigida, nu intepa, nu face miscari repetitive de du-te vino si nu lovi. Aceste miscari sunt suparatoare si n-au nimic de-a face cu placerea de a saruta si de a fi sarutat. Limba trebuie sa fie moale si sa mangaie pe toate partile limba partenerului, buzele si ce mai intalneste in cale.
    - nu saruta timp prea indelungat, lasa timp pentru respirat si pentru inghitit saliva. Nu sufoca impingand prea adanc limba sau tinand-o prea mult timp in gura celuilalt.
    - respira pe nas. In felul acesta tesuturile din gura vor fi in contact intim si gura va fi deschisa doar atat cat trebuie
    - nu casca gura prea mare. Nu e placut sa ramana spatii largi intre elementele care participa la sarut buzele, limba, partea interioara a obrajilor, dintii.
    - tine buzele moi si limba la fel. La saruturile profunde limba poate deveni mai rigida dar, ai grija, limba e un muschi foarte puternic deci poate crea disconfort.
    - alterneaza sarutul cu limba si sarutul usor, de suprafata. Variatiile acestea sunt placute
    - inghite saliva si straduieste-te sa fie cat mai putina in gura. Sunt foarte neplacute saruturile in care saliva curge sentru ca e prea abundenta.
    - nu acoperi toata gura partenerului/partenerei si nu lasa saliva sa depaseasca limita buzelor
    - nu plescai, sunetele acestea pot deveni deranjante…ma rog, anumite sunete nu pot fi evitate si nici nu trebuie, deci incearca sa ai masura si la sunete.
    - nu vorbi despre lucruri care n-ai legatura cu momentul. Poti face glumitze scurte dar nu e cazul sa porti o conversatie tocmai acum.
    - nu stati la distanta unul de celalalt. Apropiati-va, sarutul e ceva intim.


        Cum sa exersezi singur/a sarutul

        Poti bineinteles sa exersezi aceste miscari de unul/a singur/a acasa. Iti poti saruta dosul palmei imaginandu-ti ca e gura partenerului tau. In acest exercitiu poti invata sarutul mai de suprafata dar poti folosi limba, buzele si dintii.

        Pentru sarutul profund fa-ti pumnul caus ca si cand ai tine un buchet de flori. Se creaza o cavitate pe care ti-o imaginezi ca seamana cu gura partenerului. Aplici buzele moi si umede pe aceasta cavitate. Daca crezi ca lipseste o limba din ea poti introduce in pumn din partea cealalta (dinspre degetul mic) un deget de la cealalta mana. Acum ai o imitatie de gura in toata regula. Exerseaza pe ea sarutul.

        Miscarile limbii le mai poti exersa lingand o inghetata, o bomboana pe bat sau daca iti introduci un deget in gura. Iti imaginezi ca degetul e limba partenerului si…faci exercitii de sarutat.

        Ce mai poti face pe langa sarut?

        Sa spui vorbe frumoase, soptite, romantice sau poate glumitze dragalase… ori poti sa taci. Sa va tineti de mana, sa-ti tii partenerul/a in brate si sa-i mangai trupul usor, sa-i tii fata in maini, sa-i mangai parul, sa-l alinti, sa tii ochii deschisi si sa o/il privesti (ori sa va uitati ochi in ochi), sa-i saruti ochii, fata, sa te joci cu lobul urechii, sa-i saruti gatul, sa va jucati cu nasurile ca eschimosii, ii poti pasa o bamboana pe care o ai in gura si asa mai departe...sursa
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...